Home » feel good » Goedbedoeld commentaar

Goedbedoeld commentaar

‘Oh, haha! mag ik wat zeggen? In het echt ben je veel kleiner!’

Dank je wel. Echt fijn om te horen. Goed dat je ook vraagt of je iets mag zeggen en het dan uiteindelijk gewoon maar doet, omdat je denkt dat dat wel kan. Zoals bijna iedereen tegenwoordig. En daar wil ik dan ook mijn eerste blogpost aan wijden.

Ik zal mezelf nog even kort voorstellen. Ik ben Judith en ik ben 21 jaar. Ik heb mijn hele leven al te maken met overgewicht en vooral mijn omgeving lijkt dat nogal interessant te vinden. Net als dat ik klein ben. (1.57m)  En mijn omgeving lijkt er ook nogal mee te zitten.
Kijk, tuurlijk ben ik er echt niet altijd blij mee en heb ik ook echt wel elk dieet dat ik tegenkwam geprobeerd. Maar niet zo lang geleden heb ik het geaccepteerd en ben ik tevreden geworden met hoe ik er uit zie. Maar andere mensen lijken er nog een heel probleem van te maken.

Ik was namelijk een keer bij een vriendin blijven slapen dus dan moet je de volgende ochtend ook nog even ontbijten. Er was niet heel veel in huis, maar geen probleem, ik kan ook gewoon iets op het station kopen, ik had toch al haast, omdat ik de bus moest halen. Maar toen ging haar moeder alles opnoemen wat nog in huis was. Brood, stokbrood, appel, banaan.. En toen kwam het; ‘Ik zal je zeker maar geen gevulde koek aanbieden hè!’ …..??
Want? Ik ben al vet genoeg wil je zeggen? Subtiel hoor! Dank je!
Op dat moment voelde ik me heel ongelukkig door die opmerking en was ik erg geraakt, maar ik zei er niks van en lachte een beetje mee. Maar ik ben heel blij dat ik nu een jaar later kan zeggen dat ik dit nu zeker niet meer onopgemerkt voorbij zou laten gaan en me ook zeker niet meer zo makkelijk zou laten raken. Wat denken mensen wel niet?!
Want dat zouden we eigenlijk veel vaker moeten doen. Gewoon zeggen wat je voelt en vindt en mensen bewust maken van wat ze eigenlijk allemaal zeggen! Mensen denken tegenwoordig maar dat ze alles kunnen zeggen.

Zelfs goede vriendinnen denken dat ik het vast niet erg vind als zij een opmerking over mijn lengte of gewicht maken..
En nu zou je kunnen denken; ‘Maar Judith, Je hebt het toch geaccepteerd, wat maakt het dan nog uit wat anderen erover zeggen?’ Dat is inderdaad een goede vraag. Het is ook niet dat als ik nu nog zo’n opmerking hoor of krijg, ik depressief onder de dekens ga liggen met 10 bakken Nutella. Dat gedeelte is ondertussen wel over. Ik ben op zo’n moment alleen gewoon heel teleurgesteld in die ander, want één zo’n opmerking geeft al een hele hoop aan:
– je hebt bij alles wat je zegt totaal niet door hoe dit bij een ander zou kunnen aankomen. Of, erger nog, je hebt er schijt aan.
– Blijkbaar heb jij dit nodig om te zeggen om jezelf beter te voelen. Triest!
– Je bent ontzettend gefocust op uiterlijk. Als ik dit bij mensen merk, hou ik ze liever op afstand. Ik heb altijd liever dat mensen mij het eerst uit een brandend huis zouden redden in plaats van hun stijltang.

Deze negatieve energiestroom is nog best wel te merken in Nederland. Veel stevige kinderen worden gespest op school, er wordt neerbuigend over stevige mensen gedaan en ik heb zelf een keer iemand horen zeggen dat ze dikke mensen haat.!?!
Ik kan daar gewoon met mijn hoofd niet bij. Maar het gaat mij niet lukken om deze rare kronkel uit de hersenen van deze mensen te krijgen. Daarom richt ik me tot jullie; Prachtige meiden en vrouwen met een maatje meer! Wij zijn mooi zoals we zijn en laat je alsjeblieft door niemand, maar dan ook niemand iets anders wijsmaken!! Als je vriend je niet meer wil omdat je volgens hem te dik bent.. DUMP HEM! Hij is jou niet waard en moet nog veel leren. En dit geldt voor iedereen. Laat je nooit wijsmaken dat je niet goed genoeg bent voor iemand door je gewicht. Wees trots op jezelf! Ik zou zo graag willen dat alle vollere meiden trotser op zichzelf zouden zijn, hun lichaam overal zouden showen, rokjes en jurkjes zouden durven dragen zonder bang te zijn voor commentaar!

En daarom ben ik begonnen om hier mijn verhalen met jullie te delen. Als ik maar 1 persoon deze boodschap mee kan geven en een beter gevoel over zichzelf zou kunnen geven, ben ik al gelukkig. Maar het liefst natuurlijk veel meer meiden. Want iedereen is het waard om zich goed over zichzelf te voelen.Of je nou maat 34 hebt of 54.

Follow my blog with Bloglovin

 

20 thoughts on “Goedbedoeld commentaar

 1. Herkenbaar. Ik ben zelf 1.90 maar ook ik krijg commentaar, zou je dat wel doen, je wilt toch wat afvallen…??? Dat sommige opmerkingen erg hard aankomen snappen ze niet…

  Liked by 1 persoon

 2. Zo herkenbaar! Ik ben 1m55 en mijn rondingen zijn ook niet om naast te kijken 😉 dus ik versta je voor de volle 100%! Sommige mensen hebben het gewoon nodig om dergelijke opmerkingen te geven zodat ze zichzelf goed voelen. Spijtig. En het is toch niet omdat wij zwaar zijn dat wij dan ook altijd ongezond eten? Man, wat ben ik dat cliché beu. En potverdikke, ja geef mij maar die gevulde koek, al is het maar om haar reactie te zien 😉

  Liked by 2 people

 3. Ja, commentaar leveren kunnen mensen tegenwoordig goed, maar zich in de situatie van een ander in leven niet!!! En juist dat is zo belangrijk in mijn ogen. Respecteer elkaar hoe ze zijn en oordeel niet, dat is mijn standpunt.

  Liked by 1 persoon

  • Ja precies! Mooi verwoord. Mensen roepen maar wat maar hebben totaal geen idee hoe dit bij een ander kan overkomen.. helaas. Daarom wil ik, al is het maar op kleine schaal, een beetje positiviteit brengen:)

   Like

 4. Wat goed dat je zelf zo sterk bent en er over schrijft. Volgens mij zullen er zeker vrouwen zijn die hier wat aan hebben! Ik heb na mijn zwangerschap een behoorlijke buik overgehouden en ben 10 kilo zwaarder. Sommige dagen vind ik dat erg en soms ook niet. Wel heb ik een ander uiterlijk probleempje. Ik kijk scheel. Het heeft heel lang geduurd voordat ik het zelf kon accepteren. Sinds een aantal jaar ben ik me er niet meer bewust van en heb ik het schijt aan wat anderen denken. Opmerkingen doen me wel zeer. Dus volgens mij kan ik van jou ook iets leren 😊

  Liked by 1 persoon

  • Wat fijn om dit te horen!! Wat goed dat je al voor groot deel schijt hebt! Opmerkingen zullen waarschijnlijk altijd nog wel iets doen, maar hopelijk wordt het wel beter. Ik hoop dat je inderdaad misschien iets aan mijn blogs zult hebben💋

   Liked by 1 persoon

 5. ben ook iemand met heel veel overgewicht, ben 1m65 ,maar heb een bmi van 46 ,nu volgende week ga ik binnen voor een gastric bypass,mijn galblaas moet er ook uit,ook hebben ze met alle testen borderline ontdekt
  ik was altijd gelukkig maar medisch was het niet meer verantwoord
  Gelukkig begrijp ik de mensen die zwaarder zijn en iemand die commentaar heeft zal ons niet begrijpen

  Liked by 2 people

 6. You go girl!!! Mika heeft niet voor niets een nummer waarin hij zingt “big girls, you are beautiful”. Ik ben zelf ook nooit mager geweest, en liet me altijd opfokken door anderen. Waardoor ik dieet na dieet heb uitgeprobeerd, wat er alleen maar toe geleid heeft dat ik zwaarder ben dan voordien. Als ik oude foto’s van mezelf bekijk dan snap ik eigenlijk helemaal niet waarom ik me toen te dik vond! Want hoe ik er toen uitzag is nu net mijn streefdoel. Mss zal ik er ooit de ironie wel van inzien 🙂 hoe dan ook moet ik je gelijk geven, dat commentaar van anderen hard aankomt en dat mensen daar niet genoeg bij stilstaan. Ik haaaat bijvoorbeeld de opmerking “pfff…ik moet dringend terug vermageren want ik ben dik” uit de mond van een graatmagere meid. Zéker als ze het dan nog eens naar mij toe richten! Denken ze nou echt dat wij ons daar goed bij voelen? Of dat dat een stimulans zal zijn om plots als bij toverslag onze extra kilo’s kwijt te spelen? Think again! Soit, gelukkig hebben we elkaar nog 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Ik had inderdaad ook het idee om een keer wat te posten over al die liedjes zoals die van Mika! En verder herken ik heel veel in je verhaal! Ik zie ook vaak foto’s terug van een tijd waarvan ik weet dat ik mezelf ook veel te dik vond en nu vraag ik me dan echt af waarom. En ik heb ook inderdaad zoooveel dieetsoortengeprobeerd en ik ben er alleen maar van aangekomen 😦 dus dat doe ik ook maar niet meer. Ik vind het prima zo.. en inderdaad elkaar steunen en gewoon leuke dingen doen met elkaar maakt het beter. En dan laten we al die anderen lekker kletsen.👌✌💋

   Liked by 1 persoon

 7. Pingback: Tussenstand. 2 maanden later. | loveyourselfxl

 8. Het is inderdaad altijd wat, want het is NOOIT goed.
  Toen ik aan de “vollere” kant was, was het “ben je dikker geworden?” en nu ik 20 kilo ben afgevallen is het ineens “wat ben je mager geworden, meer moet je niet afvallen hoor”.

  Je hoort altijd wel ergens wat op.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s