Home » plus size » Nee, jíj ziet er lekker uit..

Nee, jíj ziet er lekker uit..

Zoals ik al eerder beschreef ben ik begonnen met bloggen om andere meiden te inspireren en om lezers meer zelfvertrouwen en een goed gevoel te geven. Ik ben altijd blij als ik dan in de reacties teruglees dat dit gelukt is, maar wat ik helemaal mooi vind, is dat bybanana haar eigen verhaal over gewichtstoename mede dankzij heeft durven delen op haar blog. Ik vind het echt belangrijk dat er steeds meer mensen zijn die dit soort verhalen naar buiten brengen, omdat er nog steeds veel te veel vooroordelen bestaan. Zeker als ik dan weer haar verhaal lees.

Het hele artikel is hier te vinden, maar ik zal een paar regels uit haar verhaal hieronder neerzetten, omdat ik door een aantal zinnen erg geraakt was.

Doordat ze was aangekomen, kreeg ze opmerkingen als:
– ‘Ik herkende je niet meer!’
– ‘Vroeger zou ik zo een relatie met je zijn begonnen.. maar nú..?’  – deze vind ik echt heel erg en ik weet niet wie dit gezegd heeft, maar die persoon moet echt de ogen uit z’ n kop schamen. Alsof iemand een relatie wil met een persoon die dit zegt?!
‘Wat is er in godsnaam met jou gebeurd?’

Deze opmerkingen herken ik zelf niet, omdat ik altijd al wel wat steviger geweest ben. Maar ik vind het natuurlijk wel echt verschikkelijk dat dit soort dingen echt tegen mensen wordt gezegd.  Er wordt gewoon zo lomp gereageerd en niemand bedenkt hoe het is voor de persoon die dit maar weer moet aanhoren.

en nog meer commentaar..
Natuurlijk zijn er ook opmerkingen die ik helaas wel herken. Ze beschrijft dat ze vroeger veel aandacht kreeg van mannen en dat dat na haar gewichtstoename over was.
Of nouja, bijna over….
– ‘ meisjes zoals jij gaan tenminste niet vreemd.’
– ‘ Ik zou je nog mooier vinden met nog een kilootje of 30 erbij.’

Dat geloof je toch niet?! Waar zijn de mannen gebleven die ook nog naar het innerlijk kijken? Die je eerst willen leren kennen voordat ze verder gaan en oordelen?

Niks van aantrekken!
Zij beschrijft ook dat ze het heel spannend vindt om naar het strand te gaan, in het openbaar te eten, zomerse kleding te dragen, enz…
En dat alleen maar door de opmerkingen van anderen op haar figuur terwijl ze medicijnen slikt! Dus ze kan er niet eens wat aan doen, maar zelfs al kon ze er iets aan doen, dan alsnog heeft niemand het recht om dit soort dingen tegen haar te zeggen!
Ik kan me daar nog steeds echt heel kwaad om maken.
1) bemoei je met jezelf, alsof jij er zo lekker uitziet.
2) niemand zit op jouw mening te wachten.
3) je weet helemaal niet hoe het komt, dus trek nou eens voor 1 keer niet meteen een conclusie als iemand eens in het jaar buiten een ijsje zit te eten.
Ik wil nog wel even zeggen dat je dingen als naar het strand gaan en eten in het openbaar gewoon echt moet blijven doen! Wat anderen dan ook mogen zeggen. Dat laat je je toch niet afpakken door die domme meningen van anderen! Als ze er problemen mee hebben, kijken ze maar de andere kant op.

That’s the spririt!
Ze sluit haar artikel dan ook heel sterk af vind ik. En eigenlijk zou wat daar staat heel vanzelfsprekend moeten zijn, maarja.. dat is het nou eenmaal helaas niet. Dus ik ga het hier ook gewoon neerzetten en misschien is er iemand die zich er wel wat van aantrekt en de volgende keer iets langer nadenkt voordat er weer een opmerking komt.

@bybanana, Bedankt voor je sterke artikel en voor je openheid en eerlijkheid. Ik denk en hoop dat mensen hier heel veel aan hebben en dat er langzaam steeds wat meer begrip komt.

“Nee hoor, je hoeft je niet per se aangesproken te voelen.. Maar misschien dat er stilletjes wat mensen meelezen die de volgende keer dat ze hun mond willen opentrekken, toch eerst nadenken en besluiten gewoon aardig te blijven..”

Liefs, Judith ❤

2 thoughts on “Nee, jíj ziet er lekker uit..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s